Spuitkurk

Spuitkurk biedt een aantal voordelen als het gaat om het behoud van de gevel. Gespoten panelen zijn bestand tegen vocht en kunnen op veel verschillende manieren worden gekleurd.

Spuitkurk
Spuitkurk gevel

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk materiaal is een mooie en interessante ingreep die op elk gebouw kan worden toegepast, in vele verschillende kleuren. Een innovatief designelement gecreëerd door de natuurlijke grondstoffen van kurkgranulaat te mengen met acrylhars om deze spray-on gevelbekleding look te creëren!

Spuitkurk is het perfecte materiaal om uw gevel er prachtig uit te laten zien en u warm te houden in de winter! U kunt kiezen uit verschillende kleuren of korrels, dus er is geen limiet als het gaat om ontwerp. Plus met zijn vochtwerende eigenschappen zal dit beschermen tegen alle slechte weersomstandigheden die onverwachts kunnen komen.

De voor en nadelen van spuitkurk

Spuitkurk op een gevel geeft het gebouw een milieubewuste en elegante uitstraling. Het is echter duur om te installeren, deels vanwege de materialen die moeilijk kunnen zijn voor werknemers tijdens de installatie, omdat ze ook speciale apparatuur nodig hebben!

Voordelen:

  • Warmte- en geluidsisolatie
  • Bescherming tegen vocht
  • Verschillende kleuren en korrelgroottes
  • Milieuvriendelijk materiaal
  • Minder kans op scheuren en barsten

Nadelen:

  • Geen volwaardige isolatie
  • De gevel mag geen scheuren hebben als de kurk wordt toegepast

Heeft u vragen of advies nodig over spuitkurk? Contacteer ons.

Spuitkurk

Afwerking nieuwe gevel

Gespoten kurk is ideaal als gevelrenovatie

Spuitkurk is een geweldige manier om uw huis een interessante uitstraling te geven. Ze zijn er in vele kleuren en korrelgroottes, zodat u kunt kiezen wat het beste past bij de architectuurstijl van elk afzonderlijk gebouw!

Bij een renovatie is het belangrijk het juiste materiaal te vinden dat zowel uw investering beschermt als schoonheid toevoegt. Bij het aanbrengen van gespoten kurk is het resultaat altijd een egaal oppervlak zonder scheuren of kieren. Het kan direct op bakstenen muren worden aangebracht om ze een nieuw uiterlijk te geven terwijl de structuur intact blijft.

Isolerende eigenschappen spuitkurk

Spuitkurk is een veelzijdig materiaal wat veel wordt gebruikt, van binnenmuren, plafonds en zolders tot in uw kelder. Het heeft zowel waterdichtende als isolerende eigenschappen!

Met spuitkurk krijgt u een waterdichte maar ademende buitenkant die niet hindert en uw energierekening niet verhoogt. Het is ook een gemakkelijke manier om het vochtgehalte in huis te verlagen!

spuitkurk is een geweldig isolatiemateriaal omdat het in twee lagen van elk 3-4 millimeter kan worden aangebracht. Dit is weliswaar niet zo dik en het isolerend vermogen zal nooit te vergelijken zijn met platen van 8 centimeter, maar de betaalbare prijs maakt dat goed!

Spuitkurk is een geweldig isolatiemateriaal omdat het een hoge warmteopslagcapaciteit heeft. Dit betekent dat de temperatuurschommelingen in uw huis gelijkmatiger zullen zijn, waardoor u het hele jaar door comfortabel blijft!

Schilderwerken Kassi

Gevel laten bekleden met spuitkurk?

Wanneer u op zoek bent naar een aannemer voor uw volgende project, zorg er dan voor dat ze de beste zijn op hun gebied. Schilderwerken Kassi staat voor u klaar! Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte op maat!

Spuitkurk kan worden beschouwd als het milieuvriendelijke alternatief voor gevelbekleding van natuurlijk hout. Spray-on producten worden gemaakt van een acrylhars op waterbasis die plantaardige oliën en pigmenten bevat voor de kleuring, waardoor het er authentieker uitziet dan zijn synthetische tegenhangers.