Gevel kaleien Lint

Uw Gevel kaleien in Lint is een geweldige optie om de buitenmuren van uw huis die karakteristieke uitstraling te geven. Niet alleen geeft het het oppervlak van een gebouw bescherming tegen allerlei weersinvloeden, maar een gevel kaleien geeft ook karakter en leven aan anders doffe oppervlakken!
Gevel kaleien
Expert in kaleien van gevels regio Lint

Wat is een gevel kaleien?

Kaleien is een oude techniek die al eeuwen bestaat. Het wordt meestal gebruikt om scheuren en kieren in metselwerk op te vullen, maar het kan ook worden toegepast als grondlaag voor het schilderen of andere oppervlakken zoals houtwerk waar u iets duurzamers wilt laten plaatsen.

Behalve schilderwerken in Lint kan u hier bij ons dus ook terecht voor het laten kaleien van gevels. Kaleien is een geweldige manier om uw huis te voorzien van een esthetische en waterdichte afdichting. Het kan worden gebruikt voor zowel buitenmuren als binnenmuren, zodat u geen lekken of vocht uit de kieren krijgt!

Kalk is het perfecte materiaal om uw huis een frisse nieuwe look te geven. Het biedt niet alleen bescherming tegen vocht en andere invloeden, maar verbergt ook moeiteloos alle ongewenste onregelmatigheden met zijn natuurlijke oppervlakteafwerking die wordt afgebladderd om een authentieke textuur op muren of gevels te creëren. Advies nodig? Contacteer ons.

Waarom een gevel laten kaleien?

De buitenkant van uw huis is iets waarin u wat tijd en energie wilt investeren om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet. Kaleien biedt een snelle, gemakkelijke manier voor huiseigenaren die weinig ruimte of budget hebben – maar toch een elegante uitstraling wensen – om hun gewenste look te krijgen zonder gedoe!

Gevel kaleien
Gevel kaleien Lint

Authentiek afwerken van buitengevels

De gevel van uw gebouw kan verschillende dingen verbergen, van krassen en deuken tot barsten. Het is niet altijd gemakkelijk om te beslissen hoe deze problemen het best kunnen worden opgelost, want het kan afhangen van het soort dat u hebt! Eén ding is echter zeker; als het oppervlak gerenoveerd moet worden, zal kaleien helpen eventuele onvolkomenheden te verdoezelen. In regio Lint is er daarvoor geen betere partner dan ons te vinden!

Authentieke en mooie uitstraling

De blokkwast is perfect voor het aanbrengen van witte kit, waardoor uw gevel een authentieke en mooie uitstraling krijgt. Woont u in een landelijk gebied met traditionele architectuur dan is deze verfstijl wellicht wat nodig is!

Geef uw buitenmuren een moderne of andere uitstraling door kleurpigment toe te voegen. Zo geeft u de perfecte smaak en wens voor uzelf!

Bovendien is het kaleien van uw huis een duurzame en milieuvriendelijke manier om te voorkomen dat buitenmuren vochtig worden. Vocht kan direct (of indirect) leiden tot de ontwikkeling van schimmel op elk oppervlak; dit geldt ook voor houtwerk binnen! Meer informatie nodig? Stuur een e-mail of bel ons direct.

Kalein gevels Lint

Verschillende afwerkingen bij kaleien

Sommige mensen geloven dat door toevoeging van kleurstoffen en kaleien andere kleuren kunnen worden bereikt. Na verloop van tijd zal de kleur echter slijten door invloeden van buitenaf, dus het is beter om dit niet als een nadeel te zien, maar als onderdeel van het in zijn geheel witten van uw huis! Het uiteindelijke uiterlijk hangt niet alleen af van de kleur die u kiest, maar ook van de gebruikte afwerkingstechniek om hem een nog persoonlijker uiterlijk te geven!

De kaleilaag biedt een verscheidenheid aan looks, afhankelijk van hoe hij wordt gepolijst. Met de polijstdoek en -spons kan een zanderig, streperig of eerder subtiel uiterlijk worden gecreëerd, terwijl contrastrijkere lagen er dikker uitzien dankzij bijvoorbeeld droge blokkwasten!

Onze werkregio

Wij werken o.a. in Putte, Beerzel, Bonheiden, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Koningshooikt, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Keerbergen, Berlaar, Kessel, Nijlen, Lier, Duffel, Rumst, Willebroek, Boom, Kontich, Aarschot, …

6% BTW-regeling

Voor woningen in Lint ouder dan 10 jaar betaal je 6% btw. Lees er zeker meer over op de website van de Vlaamse Overheid. Dit zorgt ervoor dat de kosten gedrukt kunnen worden.